• Startsida
  • Evenemang
    • Kommande evenemang
  • Sötlupin
    • Hela bönor
    • Malda bönor
    • Biffar
  • Gårdscaféet
    • Om oss
  • Kontakta oss/ vanliga frågor
  • English
   
 

 Hela lupinbönor


Recept/tillagningstips 


Gryta

Använd bönorna i en gryta, stek dem och låt dem sedan koka tills resten av ingredienserna i grytan är färdiga. Bönorna tåls att koka en längre tid utan att bli mjuka eller sönderkokta. Kan med fördel koka med i en lång kokande gryta. 

Tips på ett recept vi ofta gör


Ingredienser

  • Ca 500 g färdigkokta sötlupinbönor 

  • 1 hackad gul lök

  • 2 hackade vitlöksklyftor 

  • 2 tsk gurkmeja

  • ½ tsk cayennepeppar 

  • 1 burk kokosmjölk 

  • 5-6 st champinjoner 

  • valfri grönsak i säsong, såsom broccoli, spenat, grönkål, tomater etc. 

  • salt 

  • peppar

  • olja


Gör så här

  • Hacka gul lök och vitlök. 
  • Stek löken och champinjonerna tillsammans med sötlupinbönorna i några minuter, tillsätt kokosmjölk och kryddorna. 
  • Låt koka i ca 5 minuter innan du tillsätter resten av grönsakerna, koka tills grönsakerna är färdiga. 
  • Servera med matvete, havreris eller mathavre.



Tillbehör till sallad 

Stek bönorna i olja och valfria kryddor, toppa sedan över en sallad eller som tillbehör till annan mat. 







 







 


 




 




 

 




Flättinge Gårdscafe 
Tel. 0791 005554
info@flattingegardscafe.se