Lantligt café mellan Huskvarna och Gränna

   

 

Om oss

Vi är tre systrar som sedan sommaren 2014 driver Flättinge Gårdscafé på vår familjegård där vi är Fjärde generationen. 

Vår vision är att driva ett hållbart företag på flera olika plan. På ett miljömässigt plan, då vi väljer kaffe från utvalda leverantörer, lokalproducerad glass och vi bakar allt från grunden med utvalda råvaror. Vi har valt att enbart använda s venska mejeriprodukter och ägg. Vi odlar och skördar de flesta bär själva och även en del av frukten vi använder, av detta producerar vår egna saft. Hållbart på ett socialtmässigt plan, då vi har två utvalda kaffe leverantörer, Vista Gårdsrosteri och Rutsuka. Där Rutosuka stödjer kvinnokliniker i Kongo med delar av deras vinst. Även socialt utifrån valet av svenska mejeriprodukter, ofta har djuren det inte lika bra utomlands och därav valet av svenska mejeriprodukter och svenskt kött. Det är en självklarhet för oss! För att vi ska känna stolthet över vår verksamhet och att det ska kännas gott i hjärtat.


Vårt team

Louise Levinsson, Ägare

Louise Levinsson, Ägare

Har läst mathantverk med inriktning Bageri under ett år på Eldrimners i Östersund. Det är hon som fotograferar och redigerar alla vårar bilder som vi använder till vår hemsidan, Facebook och instagram konto. Alla chokladbollar har Louise rullat och det är hon som gör de mesta kakorna med choklad i.

Josefin Levinsson, Ägare

Josefin Levinsson, Ägare

Utbildad bagare och konditor. Det är hon som gör det mesta som vi servera i kyldisken som inte innehåller choklad, så som morotskaka, cheesecake, pajer och vaniljhjärtan.

Sandra Levinsson, Ägare

Sandra Levinsson, Ägare

Utbildad kock, med bageri och konditori som tillval. Under hösten 2016 började hon utbildningen service management på Lunds Universitet. Det är Sandra som har mest ansvar för stenugnen och allt ätbart som inte har med sötsaker att göra, så som matpajar och bröd.

 Vi ffick ett EU-bidrag för att utveckla vårt företag på landsbygden,

detta möjliggjorde ombyggnationen av vårt gamla stall till att bli ett café.