Lantligt café mellan Huskvarna och Gränna

   

Lantligt café i anor från förr välkomnar er innanför vår dörr    

Om oss

Vi är tre systrar som sedan sommaren 2014 drivit caféet på vår familjegård där vi är Fjärde generationen. På gården som drivs av vår pappa Finns det kor och en liten besättning får, hästarna som går i någon av hagarna tillhör farfar och det kan hända att en och annan katt springer omkring. 


Under höst/vintern 2016 och våren 2017 har vi renoverat om vårt gamla stall och flyttat från den gamla byggnaden som kallas för gammelstugan, till det nyrenoverade stallet. Målet med renoveringen var att försöka behålla den lantliga känsla och återanvända det som fanns på gården. Som gamla rostiga mjölkasoar och vagnar har fått komma till användning. 


Gammelstugan står kvar och vi använder fortfarande stenugnen och bakar bland annat vårt bröd i den. Det står också öppet så man kan gå runt och kolla på väggmålningarna, läsa mer om husets historia och kolla på gamla redskap med mera. 


SANDRA är 25 år och utbildad kock, med bageri och konditori som tillval.  Under hösten 2016 började hon utbildningen service management på Lunds Universitet. Det är Sandra som har mest ansvar för stenugnen och allt ätbart som inte har med sötsaker att göra, så som matpajar och bröd.


JOSEFIN är 23 år och utbildad bagare och konditor. Det är hon som gör det mesta som vi servera i kyldisken som inte innehåller choklad, så som morotskaka, cheesecake, pajer och vaniljhjärtan. 


LOUISE är 21 år och har läst mathantverk med inriktning Bageri under ett år på Eldrimners i Östersund. Det är hon som fotograferar och redigerar alla vårar bilder som vi använder till vår hemsidan, Facebook och instagram konto. Alla chokladbollar har Louise rullat och det är hon som gör de mesta kakorna med choklad i.


Vi älskar alla tre att resa och har på så sätt lärt oss och sett mycket som vi har tagit vara på och försökt få in i vår verksamhet. 


Vi får fantastisk hjälp av våra föräldrar och farföräldrar. De ser till att alla blommor överlever, att gräset sköts och att djuren går där de ska. När vi kanske har det lite stressigt en dag kan man hitta någon av dem i disken eller kanske bär de fram fler bord.  


Vi ffick ett EU-bidrag för att utveckla vårt företag på landsbygden,

detta möjliggjorde ombyggnationen av vårt gamla stall till att bli ett café.