Flättinge Gårdscafé

Gårdscaféet har funnit sedan sommaren 2014 och ligger mellan Huskvarna och Gränna. I caféet hittar ni både fika, smörgåsar och lättare luncher som allt är bakat med kärlek från grunden på noggrant utvalda råvaror. Utbudet varierar utifrån säsong och efter vilka råvaror som går att få tag på. Vi utökar gårdens odlingar och i år har vi bland annat odlat sallad, zucchini, morötter, polkabetor, rödbetor och chili. Nästa år är planerna att utöka och satsa ännu mer på grönsaksodlingarna. Vi använder även rabarber, vinbär, björnbär, hallon och äpplen från gården. 

Cafélokalen är i gårdens gamla stall som vi renoverade om till café 2017. Idag rymmer caféet sittplatser på tre våningsplan inomhus och många sittplatser på vår uteservering, som förr var hästhage.  

Caféet är öppet sommartid och under utvalda helger resten av året. När vi inte har öppet cafeét går det bra att boka lokalen för konferenser, minnesstunder eller andra tillfällen. Har ni frågor kring detta eller vill veta mer är det bara att maila info@flattingegardscafe.se

Stora delar av året är vi med på REKO i Jönköping-Huskvarna och Gränna. REKO-ring är ett sjyst sätt att handla närproducerat utan mellanhänder. Det finns lokala Facebookgrupper där producenter lägger ut sina produkter och konsumenter kan beställa. Alla affärer görs upp i förväg och det går inte att handla på utlämningen. På respektive REKO-rings Facebooksida hittar du mer information.